Вичитав...

На одному із сайтів вичитав:  "Real programmers don't comment their code. If it was hard to write, it should be hard to understand."

Як на мене - неправильне твердження.

Коментарів [3]
Andrew
28 березня 2005 | 09:39

ги. я власні проги ніколи не комментую по простій причині - лінь. Через це повертаючись до недороблених прог вже через тиждень дуже тяжко вкурити шо я там накрутив, бо пишуться вони по принципу: вільний потік свідомості :).
Ну максимум блоки розділяю купкою дієзів.
Zheca
28 березня 2005 | 16:07

На самом деле написанно правильно.Это один из принципов рефакторинга,- если хочется,написать комментарий,значит нужно переделывать код.Хороший код понятен интуитивно.Это верно в 95% случаев.Очень редко нужно что-то по настоящему комментировать,только в случае какой-то особой логики или хитростей и т.д.Само-собой,вся бизнесс-логика должна быть соответственно задокументированна,но к коду это отношения не имеет.
Shaman
28 березня 2005 | 21:27

Все одно не переконали. Я пишу маленькі коментарі (коли не лінуюсь), виділяючи при цьому блоки однієї і тієї ж функції. Хоч і код в них інтуїтивно зрозумілий, все одно неохота кожен раз звертати лишню увагу на ту частину коду, яка не потрібна в даний момент і при цьому втратити думку яку хотів реалізувати/запрограмувати.
Потім, якщо їх забрати залишиться гарна функція чи просто код, але навіщо їх забирати, коли вони і так гарно виглядають і лише допомагають читати код.
Captcha

Записів: 1613 Коментарів: 2322 Журнал існує з 15 грудня 2004 р.